ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алкохол и психично здраве

Пиенето на алкохол е свързана с тревожност и депресия.Според британско проучване хората страдащи от безпокойство или депресия е два пъти по-вероятно редовно да употребяват алкохол. Употребата на алкохол много често води до самонараняване, самоубийство и психоза.

Освен, че оказва влияние върху психичната дейност, алкохолът влияе и на мозъчната функция и паметта. След пиенето на алкохол мозъчните процеси се забавят значително. Хората често чувстват, че след приемането на определено количество алкохол паметта и мисленето им значително намаляват. Някои хора имат проблеми с паметта и на другия ден.

Големите количества алкохол може понякога да причинят тежки психични заболявания при които може да се развият халюцинации и заблуда за преследване и халюцинации. Ако сте от хората, които пият умерено или „от време на време” може да избегнат последиците от влиянието на алкохола върху психиката като засилят физическата си дейност и имат здравословна диета.

Редовното пиене на алкохол може да доведе до проблеми със семейството и в работата, което от своя страна може да доведе до изолация и депресия. Хора, които пият ежедневно може да имат симптоми на абстиненция /нервност, треперене, сърцебиене/. Тези симптоми може да доведат до развитието на различни фобии, като например страх от излизане и общуване с хората. Много хора, които употребяват алкохол редовно може да изгубят и краткосрочната си памет, което означава, че не могат да си припомнят къде са били, защо са се озовали там и дори какъв ден сме днес.

Важно е да се знае, че хора на които са изписани успокоителни, аналгетици или лекарства за епилипсия не трябва изобщо да пият, както и хора с умствени увреждания. Ако установите, че не можете сами да се справите с проблема тогава трябва да се обърнете към лекар-специалист, който ще ви помогне да се справите с проблема.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! В САЩ и Русия много добри резултати в борба с алкохолизма дава китайската билка Кудзу Корен, която вече се предлага и на българския пазар с продукта на американската фирма „SWANSON”.

 

Как алкохола засяга психиката:

 

Все още ли искате да пиете? СПРЕТЕ АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *